Osona Cuina organitza el Dijous Llarder, una festa gastronòmica on el protagonista és el porc
El col•lectiu Osona Cuina torna amb més força que mai pel Dijous Llarder, una diada dedicada al porc, producte molt destacat en aquesta comarca a través de diferents activitats gastronòmiques.
 

El pròxim 23 de febrer tindrà lloc a la Plaça Major de Vic una festa on tots els xefs osonencs realitzaran diferents activitats gastronòmiques que duraran tot el dia i on es podrà esmorzar, dinar o sopar.

Tot començarà el vespre anterior on el mig de la plaça es posarà en marxa el foc i es col·locaran els porcs a la brasa que es couran durant tota la nit. Com cada any a primera hora del matí, els diferents cuiners dels restaurants del col·lectiu elaboraran els coneguts entrepans de porc rostit i altres derivats com la cansalada i botifarra. A més, s'ha preparat un taller d'elaboració de botifarres destinat a les escoles de Vic.

Aquest any i com a novetat, Osona Cuina oferirà un sopar basat en tapes gastronòmiques dolces i salades que elaboraran els mateixos cuiners i estaran basades en el producte estrella, el porc.

Durant la festa trobarem des d'una "Costella lacada amb mel i carabassa al romaní", unes "Crestes de porc amb curry i poma" o una "Pannacotta de llet d'ovella", entre altres més de 15 propostes. Per amenitzar el sopar hi haurà música en directe del grup Tokaji Quartet i es comptarà amb una carpa climatitzada per passar una gran vetllada.

Per aquest tast es podrà triar entre dues modalitats, el menú complet a 25€ o mig menú a 15€.

Un any més, l'esdeveniment compta amb el suport i col·laboració de marques tan reconegudes com Estrella Damm o carni Ral d'Avinyó i l'Escola d'Hostaleria d'Osona.

També es podran degustar els vins i caves de la marca Parxet que és un nou patrocinador del col·lectiu; així com els productes d'Osona Terra que és el col·lectiu osonenc de productors que estaran representats en les diferents tapes del menú. Altres col·laboradors seran la Selecta, empresa manlleuenca de distribució gastronòmica, Gros Mercat, Ajuntament de Vic i Dielta.


Cal destacar que aquesta iniciativa d'Osona Cuina té com a objectiu principal convertir a la comarca en un referent gastronòmic tant pel país com internacionalment.

TAST DE TAPES GASTRONÒMIQUES

Els restaurants participants són: ARKA, CA L’IGNASI, CAL JUTGE, CA L’U, CAN JUBANY, DO VIC, EL BARECU, EL GRAVAT, FONDA SALA, LA FERRERIA, LES MAGNÒLIES, L’ANTIGA FONDA, L’ESTANYOL, MAS ALBEREDA, TORRES PETIT, TRESONA XXI.

I algunes de les tapes que s’elaboraran amb la col·laboració dels productors d’Osona Terra:
 

  • Royal de foie amb caviar de ratafia Bosch i cruixent de porc
  • Mini crustillant de melós de porc amb formatge Molí de l’Alzina i salsa de ceps
  • Patates emmascarades amb botifarra de matança
  • Costella de porc a baixa temperatura amb gelée de poma
  • Crestes de porc amb curry i poma
  • Brioix de cansalada confitada, ceba i maionesa de mostassa
  • Costella lacada amb mel i carbassa al romaní
  • Arròs de calçots amb botifarra de parracs
  • Pannacotta de llet d’ovella, greixons, salsa de maduixots i gerds
  • Pa de pessic de prunes amb escuma de crema anglesa avainillada i crumble de llardons
  • Sucamulla de ratafia amb Craquinyolis de llardons i pistaxos

Les begudes que es serviran seran cervesa Estrella Damm, vi i cava Parxet i aigua.
Així doncs esperem la participació de tothom i que conjuntament celebrem un Dijous Llarder memorable! 
Osona Turisme | T +34 938 851 715 | E-mail: info@osonaturisme.cat | Avís legal