Coneixem els embotits més exquisits de la comarca amb ‘Tasta Osona’
Osona és terra de carns i embotits de primera qualitat. A la comarca, podreu tastar autèntiques meravelles com: la carn del Xai lletó de raça d’ovella ripollesa, la Vaca de l’Albera i la carn ecològica, la qual garanteix els màxims nivells de benestar animal i preservació del medi ambient.
 
Ara bé, no podem oblidar els grans estimats: els productes de xarcuteria i cansaladeria 100% osonencs. Entre els quals cal destacar: la botifarra catalana, la blanca, negra, del perol, d’ou o crua; l’espectacular llonganissa de Vic, produïda sota la Indicació Geogràfica Protegida (IGP), garantint el compliment d’uns alts nivells de composició i qualitat; el bull o bisbe blanc, el negre i el de llengua; la cansalada viada o panxeta; el fuet, tot un clàssic molt apreciat per tothom; els llardons, ideals per a l’aperitiu; els lloms curats, també coneguts com a baiona; el pernil cuit, la somalla; el pa de fetge, entre altres.

Entre aquest ampli ventall de delícies, cal destacar que la botifarra de Josep Terradellas Delgar, de Can Cerilles de Manlleu ha rebut, recentment, el primer premi en la categoria de botifarra innovadora al concurs de botifarra d’ou artesana 2017. Un guardó que va rebre per sorprendre el jurat amb la seva varietat d’alls tendres. Curiosament, l’artesà Terradellas va comentar que l’autora d’aquesta idea va ser la seva dona; doncs, sempre tenia l’arrelat costum de fer servir alls tendres com a acompanyament i ell l’ha utilitzat per crear aquesta sorprenent varietat. El protagonisme dels embotits és tan important a Osona que fins i tot s’han creat diversos esdeveniments al voltant. Com per exemple: el Dijous Llarder, una festa gastronòmica celebrada durant el Carnestoltes, on el protagonista és el porc, organitzada pel col·lectiu Osona Cuina, un grup de cuiners que han unit les seves forces, creativitat i experiència darrere els fogons per fer de la comarca un dels referents gastronòmics de Catalunya. D’altra banda, a Manlleu també se celebra la Festa del porc i la cervesa, una fira que combina gastronomia i oci a la Capital del Ter.

Altre producte molt estimat és la llonganissa, una de les protagonistes de la ruta de la Coca i la Llonganissa de Prats de Lluçanès. Sens dubte, aquests dos productes són molt típics d’aquest municipi osonenc i han motivat la creació d’aquest itinerari que us permetrà conèixer-los i tastar-los de primera mà en diversos dels seus establiments. En concret, es tracta d’un recorregut per vuit establiments de la població que apareixen en un mapa editat per a l’ocasió i en els quals, els visitants podran triar on degustar i adquirir les diferents especialitats d’ambdós productes. A més, aquesta ruta no té un itinerari definit. Per tant, podreu crear vosaltres el vostre propi recorregut, mentre visiteu i tasteu tot allò que Prats de Lluçanès us ofereix. Us recordem que fins al 31 d’agost podeu fer aquesta deliciosa Ruta.

 

Endinseu-vos en un univers de sabors, gaudint dels millors embotits de la comarca amb Tasta Osona’

Osona Turisme | T +34 938 851 715 | E-mail: info@osonaturisme.cat | Avís legal