Osona celebra la primera ‘Campanya Gastronòmica de la Castanya’ amb la participació de restaurants i entitats que donaran a conèixer aquest fruit tan típic de la tardor
Del 27 d’octubre al 26 de novembre se celebrarà la ‘Campanya gastronòmica de la castanya’, amb l’objectiu de donar a conèixer la castanya com a ingredient de tot tipus de plats, tant dolços com salats i alhora, apropar els productors locals a la restauració de qualitat de la comarca i de la zona del Montseny.
 

En aquesta primera edició, hi participaran un total de 17 restaurants d’Osona Cuina i de la zona del Parc Natural del Montseny, que inclouran a la seva carta, propostes de plats elaborats amb castanya, un producte arrelat a la nostra terra des de fa segles. Els establiments participants seran: el restaurant Àgora de Viladrau amb plats tan exquisits com el Carpaccio de vedella amb infusió de castanya o els Peus de porc guisats amb castanyes; l’Arka de Santa Eugènia de Berga amb la seva Grouse rostida amb crema de castanyes i farcellets de col; Ca l’Ignasi de Cantonigròs amb la seva suculenta Crema de castanyes amb morro i orella cruixent; Can Jubany de Calldetenes us sorprendrà amb Castanya mimètica de mantega feta a casa; Cal Jutge d’Orís amb el seu Llom de cabirol confitat amb castanyes, bolets de temporada, puré de moniato i reducció de vi; Can Berri de Viladrau amb el seu Civet de senglar amb castanyes; el Collformic del Brull amb vedella amb castanya i el Tronc de castanya de postres i El Gravat de Vic seduirà el vostre paladar amb una Crema de castanya amb gamba llagostinera.

En aquesta mateixa línia, cal destacar la participació dels restaurants: El Barecu de Vic que us oferirà un Filet de vaca amb textura de castanya; la Fonda Sala d’Olost servirà Cabra salvatge dels Ports amb castanyes i codony; La Ferreria de Tona oferirà una Sopa de castanyes amb moniato i bolets; l’Estanyol del Brull una Crema de ceps, castanyes, foie, avellanes i germinats; el Torres Petit de Manlleu, la seva Crema de castanyes amb musselina de pollastre de pagès i el Mil fulls de galta de porc i castanyes amb camagrocs; el Mas Albereda de Sant Julià de Vilatorta, el seu Llom de cérvol amb salsa pebrada, castanyes, remolatxa i moniato; el Xalet la Coromina de Viladrau, la seva Crema de carbassa escalivada i castanyes torrades o l’Estofat de senglar amb castanyes; l’Hostal Bofill de Viladrau amb els seus Peus de porc amb castanyes i exquisides postres com el flam, pudding o pastís de castanya i l’Hotel Masia del Montseny (Viladrau) amb cinc plats diferents elaborats amb castanyes com la Quiche de castanyes, carbassa i bolets o els Canelons d´ànec i castanyes amb salsa de bolets. En total podreu gaudir de 37 deliciosos plats representatius de la cuina osonenca amb castanya.

D’altra banda, cal destacar que durant aquests 30 dies, diferents entitats també oferiran activitats de cultura i paisatge relacionades amb el món de la castanya per a tota la família. En concret, s’han organitzat 7 interessants propostes. Encara esteu a temps de gaudir de l’activitat, la Castanya de Viladrau, els dies 11 i 16 de novembre a les 10.30 h, durant la qual, podreu visitar els castanyers centenaris de Viladrau i el 19 de novembre a les 11 h, podreu gaudir del ‘Bosc a través dels sentits a càrrec d’EduCA’, una activitat inclosa dins ‘Viladrau et sorprèn’, que consistirà en un itinerari sensorial per descobrir la flora i la fauna d’una altra manera.

Finalment, cal assenyalar que aquesta campanya està organitzada pel Consell Comarcal d’Osona i Osona Turisme en col·laboració amb Osona Cuina i l’Ajuntament de Viladrau. A més, la iniciativa s’emmarca en el projecte Xarxa Productes de la Terra i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.


En aquest enllaç podeu consultar el programa sencer de la  ‘Campanya gastronòmica de la castanya’. Veniu a gaudir-ne!

 

 

 

 

 


Osona Turisme | T +34 938 851 715 | E-mail: info@osonaturisme.cat | Avís legal