Cultura i paisatge al Parc del Castell de Montesquiu
Amb l’imponent edifici encapçalant el preciós paratge, el Parc del Castell de Montesquiu és un dels parcs d’Osona amb més potencial per descobrir.
 
 Atreviu-vos a acostar-vos a un parc que conserva la seva natura salvatge gràcies a estar situat en una zona poc habitada, al nord de la comarca d’Osona.

Un dels primers elements a tenir en compte és l’impressionant Castell de Montesquiu que dóna nom al parc i el presideix. Tot i que en el seu origen és probable que fos una simple torre de guàrdia, cap al segle XIV ja va ser convertit en una residència fortificada. L’aparença de castell actual, però, és posterior. Va ser Emili Juncadella, figura representativa de l'alta burgesia de principi del segle XX, qui dóna a l'antic casal l'aspecte que té en l'actualitat i el completa amb els jardins. Posteriorment El pis superior del Castell de Montesquiu es va condicionar i equipar com a Centre de Recursos per acollir diferents tipus d’esdeveniment: com reunions de treball, conferències o convencions així com tot tipus de trobades, tant públiques com privades.

El Parc és un punt d’inici ideal per moltes de les rutes a peu que travessen la zona, com per exemple la ruta circular de l’Obaga de les Codines, que condueix cap al camí de l’Orra fins arribar a la Bauma del Ginestet i torna cap al Pont de les Codines passant prop dels Emprius. O del Castell de Montesquiu al coll de Tres Pals, per la que passareu pel bonic mirador de la Rovira.

Al parc podeu fer activitats com la marxa nòrdica del Puig de l’Àliga i serra de Curull del 17 de juny i Bellmunt per la fageda, el 15 de juliol. Consulteu la pàgina de la Diputació de Barcelona.

Osona Turisme | T +34 938 851 715 | E-mail: info@osonaturisme.cat | Avís legal

Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local