Casa Museu Verdaguer. Folgueroles

La Casa Museu és la casa familiar on el poeta va viure els primers anys de la seva vida. Situada en un carrer de velles llambordes, és un edifici de petites dimensions, típic de les construccions de poble del segle XVII i està ambientat a mitjans del segle XIX. A la planta baixa el visitant segueix les etapes de la vida i obra del poeta. Les cambres del primer pis reprodueixen elements de la vida quotidiana d’un poblet de l’època, i al dalt més alt es pot visitar l’exposició temporal i visionar un suggeridor audiovisual sobre la dramàtica trajectòria de l’autor.

Més enllà de l’edifici, Folgueroles es pot entendre com un museu obert que s’estén pel territori i ens dóna l’oportunitat de conèixer l’entorn vital de l’autor i la dimensió simbòlica de la seva producció literària, a través d’obres artístiques que van del modernisme de J. M. Pericas (1908) al land art de Perejaume (2002) passant per obres de Manolo Hugué, o de Pablo Palazulelo.

Les rutes literàries permeten conèixer els llocs verdaguerians de Folgueroles i de diversos indrets de la Plana de Vic. El visitant, conduït per les guies de la Casa Museu, pot conèixer la història de cada indret i gaudir del dring de la poesia mentre escolta els mots del poeta dits en veu alta.
Els espais dels poetes
  • Casa Museu Verdaguer
  • Folgueroles
Logos Fundació Jacint Verdaguer Ajuntament de Folgueroles