imatge
imatge


Publicacions


Llibre

imatge llibre A les envistes del Ter

Autor: Ricard Torrents
Editorial: Eumo Editorial
Col·lecció: L'entorn
Pàgines: 199
Format: 12 x 18 cm


A les envistes del Ter proposa una aproximació innovadora, efectista i estimulant a dos dels més grans poetes catalans contemporanis, Jacint Verdaguer i Miquel Martí i Pol, veïns de naixement, a Folgueroles el de L'Atlàntida i a Roda de Ter el de La fàbrica. En forma de ruta guiada hi descobrim els espais escrits a les envistes del Ter entre la Plana osonenca i les Guilleries, el món camperol i el món industrial, el Romanticisme del segle XIX i el Realisme del segle XX. Dos poetes tan pròxims i tan distants són emplaçats A les envistes del Ter a un arriscat diàleg a través dels seus textos i dels seus paisatges, dels seus posicionaments existencials i dels seus estils literaris, igualment pròxims i distants, antagònics i harmònics.

La proposta d'aquesta ruta ofereix una experiència de la lectura diferent: emplaça el lector a intervenir-hi amb la pròpia capacitat d'emocionar-se enmig del foc creuat de dues maneres d'escriure/llegir espais escrits de tanta bellesa.
DVD

imatge dvd Paisatges escrits a la Plana de Vic: Verdaguer i
Martí i Pol


A les envistes del Ter
Verdaguer, poeta de Catalunya
Miquel Martí i Pol, la veu del poble


Producció: Gen Lock
Realització: Eumo Editorial
Format: DVD amb els tres reportatges


A la Plana de Vic és on els dos gran poetes nacionals, Jacint Verdaguer i Miquel Martí i Pol, van deixar gran part de la seva empremta. Dos d'aquests reportatges ens porten a conèixer la vida i obra d'aquests dos grans poetes. La part A les envistes del Ter ens mostra el recorregut de la ruta que porta aquest nom i que transcorre entre els pobles natals de Verdaguer i Martí i Pol, Folgueroles i Roda de Ter.
Els espais dels poetes
  • Enllaç Osona Turisme
  • Enllaç Consell Comarcal d'Osona